keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Verhot tyylikkäästi osana sisustusta

Verhot ovat pitkäaikainen hankinta. Onnistunut verhohankinta kestää aikaa ja sopii sisustukseen vaikka vuodet vierivät. Perinteisten verhojen sijaan ikkunat voi nykyään peittää monin eri tavoin. Myös verhottomuus on yksi vaihtoehto. Verhotonta ratkaisua huutaa varsinkin ikkuna, josta on luonnonkaunis näkymä. 


Me valitsimme kotiimme Pliseekaihtimet. Pliseekaihdin on kankaasta valmistettu vekkikaihdin, jonka saa myös näppärästi piiloon, ikkunan ylä-tai alareunaan. Mielestäni Plisee on eleettömyydellään ennen kaikkea tyylikäs valinta. Pliseekaihtimia voi käyttää peittämään osan ikkunasta tai koko ikkunan. Pliseen voi avata sekä ylös-, että alaspäin, jolloin suojaa ja luonnonvaloa on helppo säädellä. Materiaali- ja värivaihtoehtoja on valtavasti. Materiaalissa voi olla myös ns. kaksoisrakenne, joka eristää valoa ja lämpöä. Lisäksi tarjolla on puolipimentäviä ja täysin pimentäviä vaihtoehtoja. Meidän Verhot on hankittu Artic Storelta. Kävimme heidän kivijalkamyymälässään valitsemassa haluamamme materiaalin ja värin, jonka jälkeen Artic Storen henkilökunta kävi paikanpäällä mittakäynnillä. Toimitus saapui suht nopeasti, jonka jälkeen verhojen asennuksen hoidimme näppärästi itse. Asennus oli helppoa ja nopeaa. Takapihan eli pellon puolella verhot harvemmin ovat maisemaa peittämässä, mutta etupihan verhot laitetaan usein iltaisin ainakin osittain “kiinni.” Vekkikaihdin on vesipestävä ja näin ollen erittäin helppohoitoinen. Useimmat Plisee-kaihtimet voidaan myös valmistaa sähkökäyttöisiksi, jolloin vekkiverhon säätäminen on helppoa ja onnistuu korkeallakin sijaitsevissa ikkunoissa.

Pliseekaihtimet sopivat kohteisiin, joissa halutaan samanaikaisesti nauttia luonnonvalosta ja pitää myös osittaista näkösuojaa. Plisee-kangasvekkikaihtimet valmistetaan aina mittojen mukaan. Pliseekaihdin on helppo asentaa. Pliseekaihtimet sopivat myös erinomaisesti kalteville pinnoille ja erikoisen muotoisiin valoaukkoihin, kuten esimerkiksi kolmion mallisiin ikkunoihin.

Tummaan taloon ja mustiin ikkunanpokiin sopiviksi valitsimme mustat kaihtimet. Vaatimuksena oli, että verhot olisivat mustat myös taustapuolelta, sillä ulkoapäin tumman talon ikkunoilla tummat verhot näyttävät mielestäni tyylikkäiltä. Verhot suojaavat suurimimmalta auringonvalolta ja kuumuudelta. 

Artic Storen Pliseekaihtimet ovat olleet toiveidemme mukaiset verhot, sisustukseemme sopivat ja hyvin toimivat. Ne kestävät lastenhuoneissa pallojen lentelyä ja suojaavat valolta päiväuniaikaan eikä niistä saa haavoja sormiinsa kuten ehkä tavallisista metallisista sälekaihtimista saattaisi helposti saada. Pliseistä ei myöskään jää roikkumaan naruja, joten siitäkin syystä ne ovat turvalliset vaihtoehdot lapsiperheiden ikkunoille. Hintahaitari Plisee-tyylisillä verhoilla on markkinoilla käsittämättömän laaja.  Olemme olleet hyvin tyytyväisiä Artic Storen tarjoamiin kaihtimiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti