sunnuntai 28. tammikuuta 2018

Sliding Door - Liitutaulusta liukuoveksi



Sain vuosia sitten käsiini vanhan koulun liitutaulun eikä minulla tuolloin ollut sille sopivaa paikkaa, joten laitoin sen talteen. Onhan tuollaista liitutaulua tullut katseltua ala-asteelta lähtien, enkä aiemmin ole tullut ajatelleeksi kuinka kauniin värinen taulu oikeastaan onkaan. Vihreä on yksi lempiväreistäni - ollut aina. Sanotaan, että vihreä on sydämen väri, tasapainoinen, tervehdyttävä ja virkistävä. Vihreä sopii makuuhuoneen sisustukseen, sillä vihreän värin sanotaan myös rauhoittavan. 




Teimme liitutaulusta liukuoven makuuhuoneen ja walk in-tilan väliin. Walkkeriin on avoin kulku toiselta puolelta. Liukuovi toimii mielestäni kivasti yhtenä osana makuuhuoneen sisustusta, se on vähän kuin taulu ja se tuo kaivattua väriä muutoin raikkaan vaaleaan ja jopa viileänsävyiseen huoneeseen.


Liitutaululevy on ohutta metallilevyä, joka yksinään olisi taipunut kaarelle, joten se kaipasi tukea. Liukuoven liitutaulun taustapuolelle asensimme vanerin, joka näkyy walkkerista katsottuna.
Mustat rullahelat olin löytänyt sattumalta myös vuosia sitten rautakaupasta ja silloin ostin ne talteen vaikkei niille varsinaisesti ollut vielä käyttöä. Mustaa rautakiskoa jonka avulla olisin saanut liukuoven nostettua seinälle, en löytänyt mistään. Onni on avulias pappa, joka näppärästi teki kaipaamani kiskon ja tukeva siitä tulikin. Levyt yhdessä painavat melkoisesti, joten ihan rimpula kisko ei olisi avuksi ollutkaan. 


1 kommentti: