tiistai 6. kesäkuuta 2017

Saari keskellä kotia

Meidän keittiö. Se on reilun 50 neliön kokoisessa avonaisessa tilassa, jossa katto korkeimmillaan on 4.5metriä. Meidän keittiö löytyi Kvikiltä, skandinaavisen selkeästä ja linjakkaasta Tintå-mallistosta. Keittiö on osa yhtenäistä tilaa, jossa vietämme suurimman osan kotielämästämme.

Korkeita kaappeja on seinän puolella neljä, joista yksi on jääkaappi, toinen pakastin, kolmannessa on uuni ja hyllyjä ja neljäs on pelkästään hyllyjä ja laatikoita. Saarekkeessa on säilytykseen metrin levyisiä laatikoita, joiden sisällä muutamissa on pienemmät vetolaatikot, joissa säilytämme mm. aterimia, servettejä yms. Saarekkeessa on myös pesuallas, roskiskaappi, astianpesukone sekä liesi, jossa on integroituna liesituuletin, josta kerron mielelläni ihan erikseen muutaman sanasen. Saarekkeella on leveyttä 3000mm ja syvyyttä 1200mm.
Saarekkeen päähän olen suunnitellut laitettavan vielä erillisen puisen tason ja baarituolit. Vähän kuten kuvissa, joita olen kantanut mukanani inspiraatiokuvina siitä lähtien kun niihin Pinterestissä joskus muutamavuosi sitten törmäsin.
Pinterestistä
PinterestistäKeittiön kaapit ovat mattavalkoiset, saarekkeen taso on harmaata ”concretelike”- laminaattia, joka on osoittautunut meille oikein hyväksi valinnaksi. Laminaattitaso kestää hyvin käyttöä ja kulutusta, siinä sormenjäljet eivät juurikaan näy, se on helppo pitää puhtaana eikä se vaadi merkillisiä hoitoja pysyäkseen hyvänä. Tason ”betoninen” pinta mätsää kokonaisuuteen, sillä meillä myös lattia on harmaata betonipinnoitetta. Mikrosementtilattia toimii kivasti myös keittiössä. Lattia on helppo pitää puhtaana. Jos lattialle kaatuu tai roiskuu esim kokatessa jotain, on vesi, rasva tms. näppärästi pyyhittävissä pois eikä jälkiä jää.


Meillä tärkeiksi asioiksi ovat vuosien saatossa nousseet ennen kaikkea asumisen helppous, käytännöllisyys ja toimivuus. Nämä otettiin suunnittelu- ja rakennusaikana niin hyvin huomioon kuin mahdollista ja tyytyväisiä ollaan kyllä oltu. Muutama asia elämää helpottamaan on vielä suunnitelmina odottelemassa omaa aikaansa astua estradille. Nuo edellä mainitut seikat ja kokonaisuudessaan mutkattomuus, unohtamatta visuaalisia ja esteettisiä näkökulmia, ovat meidän kodissa ne pääpointit. Niiden pohjalta kotimme on tällaiseksi rakentunut. Täällä asiat ja esineet ovat oikeilla paikoillaan tai voisiko sanoa, että kaikelle on oma paikkansa. Kotimme on myös muuntautumiskykyinen, sillä mahdolliset muuttujat on pyritty ottamaan huomioon nekin amap (as much as possible :)Yhtenäisen avoimen tilan katto on harjakatto, joka saarekkeen päältä on viistossa. En ole halunnut minkään rikkovat tilaa eli paras vaihtoehto liesituulettimelle oli Savon tarjoama Bora. Bora on induktiokeittotaso, johon on integroitu liesituuletin. Kerron Borasta lisää seuraavan otiskon alla "Näkymätön" liesituuletin


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti