lauantai 8. huhtikuuta 2017

Tuumasta toimeen - Pihahommia vol. 1

Aamupäivällä kaartoi Avant pihaan ja hommat starttasivat, niin jee jee, vihdoin alkaa tapahtua myös ulkopuolella. Tarkoitus on tosiaan aloittaa siitä, että saadaan levitettyä ennen talvea pihalle tuodut täyttömaat ensin takapihalle ja rinteeseen. Takapihan urakan jälkeen siirrytään ihmettelmään etupihalle, jonne todennäköisesti täyttömaata tarvitaan vielä lisää. Etupiha ei olekaan lainkaan niin tasainen kuin olin talviaikaaan kuvitellut. 

Takapihan ja rinteen osalta suunnitelmat on lyöty lukkoon. Rinteeseen laitetaan Kunttaa. Kuntta on siirrettävää varvikkoa, mustikan, puolukan, kanervan ja variksenmarjan varpuja, sammaletta ja juurimattoa. Rinteen alapuolelle tehdään avotuli-grillailupaikka. Terassin ja rinteen välille tulee nurmikkoa ja istutusaltaita. Vielä pohditaan, otetaanko nurmikon istutusurakka alusta alkaen osaksi pihaprojektia vai rullataanko näppärästi siirtonurmea tasoitetulle tatamille. Pitäisi vielä tutkia kokemuksia siirtonurmesta. Onko se oikeasti niin paljon näppärämpää, suht edullistakin? Miten paksu multakerros tulee olla siirtonurmen alla? Nurmikon suhteen tärkeä toivomus on, että maa saataisiin pysymään mahdollisimman tasaisena - melkoisia muhkuranurmia näkyy meinaan monen pihalla, mikäköhän näihin on syynä? 

Ajateltiin rakentaa vihervaja itse. Piirustukset on valmiina ja näin saadaan juuri sellainen kuin halutaan. Kekkilän vihervajasta tykkään kovasti, mutta ilmeisesti sen tuotanto on lopetettu. Oi, lisäksi haaveilen kokonaan lasisesta kasvihuoneesta, joka kasvaa vihreänään viinirypäleitä. En edes tykkää viinirypäleistä, joten sikäli ihan hassu haave :)Nälkähän siinä tietysti tuli katsellessa. Jälleen rakas ruosteinen pallogrilli hoiti homman - makkaraa, ranuja ja avokado-feta-salaattia - ja taas jaksoi jatkaa...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti