sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Haaveet toteutetaan nyt!

Kastellin sivuilla on kevätkampanja ja sieltä löytyy pieni avaus myös meidän taloprojektista, talotarinaa tuonnempana....

Elina ja Hannu tarttuivat unelmiinsa

Elina ja Hannu rakensivat perheelleen skandinaavisen tyylikkään ja ajattoman kodin kalliolle, pellon reunaan.
”Meille oli tärkeintä, että saamme talon, joka on tehty meitä varten. Kävelimme oman piirustuksemme kanssa Kastellin kivijalkamyymälään ja siellä ymmärrettiin heti, mitä halusimme. Talon rakentaminen kesti vuoden ja muutimme viime elokuussa. Talossamme parasta on yhteinen avara ja valoisa tila, jossa vietämme perheen kanssa aikaa. Saimme juuri sen mitä halusimme! Nyt odotamme ensimmäistä kesää omassa kodissamme."


Tärkeää tosiaan on, että koti on juuri meidän koti, meidän perheen elämään suunniteltu ja meille toimiva kokonaisuus - ei ehkä toimi niin hyvin naapurille, mutta meille mitä parhaiten. Ennen rakennuspäätöstä katselimme myynnissä olevia taloja -  ei löytynyt sopivaa, vaan aina oli jokin juttu mikä ei tuntunut hyvältä, toimivalta, meidän kodilta. Tutustuimme talopaketteihin, valmiisiin pohjiin, mutta aina oli joku juttu, joka vain ei ollut meidän juttu. No joo, myönnän, olen pikkutarkka ja monissa asioissa peräänantamaton. En suostu siihen, että ollaan sinnepäin vaan ollaan sitten ”just niin ku pitää”. Niinpä ainoana vaihtoehtona oli suunnitella nurkkansa itse. Kastellin avulla saimme toteutettua suunnitelmamme täydellisesti, pitkästä tavarasta, ammattitaidolla ja hyvällä yhteistyöllä. Kattokaltevuudetkaan eivät tuottaneet Kastellilla päänvaivaa. 

Talon ulkoasu oli alusta asti selvä, se oli ollut aika lailla muuttumaton jo siitä saakka kun jollain tylsällä anatomian tunnilla tulevaisuuden taloani ruutupaperille hahmottelin. Simppeli, ei mitään krumeluuria vaan selkeitä suoria linjoja, symmetristä, valoisaa, avaraa ja ”helppo hengittää” :) Pohjaratkaisua piirrettiin ja luonnosteltiin useaan kertaan, yhdessä ja erikseen. Välillä pesutilat sijaitsivat talon toisessa päässä, välillä oli työhuone, nyt ei, jne. Yhtenä johtavana ajatuksena oli, että neliöt olisivat selkeästi isossa yhteisessä tilassa sekä lastenhuoneissa. Makuuhuoneesta halusimme käytännöllisen eli käyttötarkoitukseensa sopivan - ilman sitä tuolia, jossa kukaan ei koskaan istu ja johon vaatteiden olisi helppo kasaantua. Meillä makkarissa on ainoastaan sänky, eikä muuta rekvisiittaa ole kaivattu. Keksimme vielä lisätä makkarin päätyyn walk-in käytävän, joka on näppärästi piilossa seinän takana ja joka otti käyttöönsä juuri ne neliöt, jotka olisivat olleet muutoin makkarissa ylimääräisiä.  

Talon suunnittelu tuntui olevan jollain aikaa oikein meidän kahden yhteinen harrastus, oli ihanaa haaveilla ja suunnitella – silloin itse rakentaminen ja projektiin ryhtyminen ei varmasti ollut edes tärkeysjärjestyksessään ykkösenä, vaan se ihana fiilis siitä mitä tulevaisuus voisikaan tuoda tullessaan. Minulla oli iso leikekirja, jossa talomme oli jo sisustettukin valmiiksi, materiaalit oli valittu ja pihakin jo vihersi :) Tyyli ja materiaalivalinnat ovat edelleenkin hyvin samanlaiset kuin tuossa leikekirjassa joka eli mukanamme jo vuonna 2007. Elämä kulki eteenpäin ja yhtäkkiä olimmekin unelmiemme tontilla merkkaamassa unelmiemme talon kulmia. Täytyy todeta, että ilman tätä tonttia, jonka sijainti, maisema ja ympäristö tuntuu juuri oikealta, meidän kodilta, ei talohaaveet ehkä olisi koskaan siirtyneet todellisuuteen. Muistan kun joskus vuosia sitten mieheni sanoi, että hän ei usko, että koskaan tulee rakentamaan omakotitaloa, hä? Mietin tuota lausetta monenmonta kertaa ja nyt olen superonnellinen myös siitä, että hän taisikin vain juksata minua ?? Hassu mies   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti