sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Pihasuunnitelmaa tulevalle keväälle

Eipä aikaakaan kun pääsee pihalle hommiin - en tarkoita lumihommiin. Pihasta on ollut tässä talvikauden aikana puhetta aina silloin tällöin. Suunnitelma on pysynyt tiukasti lähes alkuperäisenä ja olisi sen syytäkin jo alkaa olla toteutusta vaille valmis - tulevan kevään ja kesän osalta. Ensi vuonna sitten tarina pihalla jatkuu taas. Tällainen pihapuuhastelu on itselleni ihan uutta herkkua ja olen aiheesta innoissani. On meillä piha ollut ennenkin, mutta en ole aiemmin oikein kiinnostunut aiheesta sen kummemmin. Ehkä tällä kerralla juju on siinä, että saa toteuttaa kaiken alusta alkaen itse. Ei meille tule tänne mitään ihmeellistä, helppohoitoista ja toimivaa, sellaista että koko perhe viihtyy ja on puuhaa  ja puuhattavaa jokaisena vuodenaikana, muttei tunnu liian työläältä. 

T o i m i n n a l l i n e n voisi olla yksi suunnitelmia parhaiten kuvaava sana.

Hiekkaa, kiviä, soraa, kalliota, villiä luontoa, vihreää, metsämaata, heinää, sorminaposteltavaa, kesäkeittiö, terassia, vähän nurmikkoa ja pari puuta, lasten ja aikuisten leikkipaikka, puumaja, iso ruokapöytä ja monta tuolia, pihasuihku, baden baden...

Haaveiluosastolla vielä ensi vuoteen säilyvät mm. palju, kasvihuone viinirypäleille, asfaltti etupihalle, vähintään 400 askelta rappusia rinteeseen jne…

Myönnän olevani "kaikkimullenytjaheti" -tyyppi, joka pihallakin haluaisi nähdä jo tulevana kesänä kokonaisuuden sellaisena kuin se luultavasti on vasta vuosien kuluttua. Kerroksellisuus ja rehevyys tietysti lisääntyvät ajan kuluessa, selvähän se... Nurmikko istutetaan vasta kun täytemaa ja multa on levitetty tasaiseksi, huoh, siinäkin jo menee oma aikansa, ja siinä sitä sitten kastellaan iltasella ja vihreys pikkuhiljaa lisääntyy, ei siinä kohinaa kuulu. Siirtonurmikko olisi nopeampi vaihtoehto, mutta en usko, että sellaisen kanssa touhuun ryhtyisimme vaikka ajatus on houkuttava. Metsämaatakin saa nykyään samalla ajatuksella. Onko jotain mielenkiintoista piha/puutarhablogia josta voisi vielä saada ideoita omaansa?

Eilen viihdyttiin koko perhe ulkona lähes koko päivä. Tutustuttiin naapuruston upeisiin maisemiin, kurkkaa instagram ja pinottiin polttopuita. Aamusta meni ensin hyvä tovi lumihommissa, oli satanut hiutale jos toinenkin yön aikana – mies ottaa nämä puuhat aina tilaisuuksina kuntoilla, eli mitä enemmän ja märempää lunta, sen parempi treeni. Ja tänäänhän taivaalta on leijaillut taas kevyttä hahtulaa aamusta alkaen, nyt näyttää vähän laantuneen - Hommiin siis! 

Sillä välin muutama itseäni inspiroiva outdoor- ja gardenphoto, joita olen keräillyt talteen Pinterestistä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti