lauantai 15. lokakuuta 2016

Tanssilavalla ja HAY Hee

"Tanssilava" on valmis. Terassia tuli talon ympärille pitkälti toistasataa neliötä, lavatanssit seuraavana suvena? :) Meillä terassi on tehty Siperian lehtikuusesta, joka muuttuu luonnollisen harmaaksi ajan saatossa, eikä vaadi sen ihmeempää käsittelyä pintaansa. Keksittiin vielä tehdä lopuista lehtikuusilankuista kapeampia rimoja, joita käytettiin muutamaan sermiseinään. Nyt terassi ja sermiseinät harmaantuvat samaa tahtia ja lopputuloksesta saattaa hyvinkin tulla kerrassaan kiva. Talon ulkopuoli on vielä maalaamatta ja olemme kovasti koittaneet pysytellä ajatuksessa mustasta talosta. Talo on tällä hetkellä tummanharmaa. Tuo tummanharmaa on kastellin tehdasmaalia ja olemmekin tuohon sävyyn nyt kovin tykästyneet. Harmaa maalipinta on tismalleen samaa sävyä kuin peltikatto, tykkään kokonaisuudesta kovasti. Siispä päätimme maalata tänä syksynä pelkät ikkunanpielet, jotka ovat vielä pohjamaalissaan valkoiset. Katsellaan nyt harmaata kokonaisuutta hetkinen ja ihmetellään sitten alkukesästä uusin silmin jatkoa, dipataanko pensselit mustaan maalipurkkiin vai harmaaseen? Heh, siellähän nautitaan seinähanasta virvoketta :)
Etuterassi on ollut jo pidemmän aikaa valmis. Takapihan ja talon päädyn terassit valmistuivat myös jo jokin aika sitten ja siellä on jo monet juoksurundit kaahailtu, tehty reipasta kuntopiiriä, seisty käsillä, syöty jätskit, kurvailtu pikkuautoilla, ihan vaan huilailtu ja maalailtu edessä aukeavia maisemia. Aikuiskoulutuskeskuksen oppilaat tosiaan tekivät terassit toiveidemme mukaan ja hyvin tekivätkin, tukevaksi, kulmat ja saumat ovat siististi tehty, ollaan tosi tyytyväisiä työn jälkeen. Opiskelijamiehet touhusivat tuossa pihalla reilun kuukauden päivät ja välillä kävivät teoriatunneilla koulussa. Mutta meillä kun ei ollut kiirusta, niin kuvio sopi kokonaisuudessaan meille oikein hyvin. Opiskelijaporukalla oli projektia myös naapurin pihalla, joten paketti oli myös heille varmasti oikein toimiva. Saivat ruokailla ja keitellä kahvit meidän parakissa ja hei, maisemat olivat mahtavat ja vielä kun aurinkokin paistoi melkein joka päivä. Kiitos vielä ja tervetuloa seuraavaksi alkavan pihaprojektin pariin. Osa sermiseinästä jäi vielä tekemättä, koska siihen liittyy myös pieni istutusallasprojekti. Ajateltiin, että pihasuunnittelijoiden porukka saa toteuttaa sen. Toivottavasti työn jälki on heillä yhtä hyvää kuin terassimiehillä.

Terassituolit odottelivat loppukesän ajan kaverikseen pöytää, mutta säästinkin sen hankinnan keväälle. Tällä hetkellä haaveena on tehdä itse pitkä pöytä, jossa on mustat teräsjalat ja päällä kahdesta paksusta, leveästä lankusta tehty pöytälevy. Tuoleiksi valitsimme mustaksi jauhemaalatut teräksiset HAYn Hee tuolit. Nyt tuolit on pakattu talviteloille, mutta kaksi niistä halusi tulla sisälle lämmittelemään ja kököttävät nyt keittiön ruokapöydän ympärillä, me vanhemmat istumme niiden sylissä. En ole vielä keksinyt mitkä tuolit hankkisin ruokapöydän ympärille – mietintämyssyssä toistaiseksi.

Myös mustat Hee Lounget löysivät paikkansa talvikauden ajaksi talon sisältä, kesällä ne taas pääsevät terassille relailemaan. Tuoleissa on yllättävän hyvä istua, vaikka eivät ehkä kaikkien silmiin siltä näytä. Hee tuolit saa myös tosi näppärästi säilytettyä, sillä ne saa pinottua niin sopuisasti päällekkäin, ettei nopeasti vilkaisemalla edes huomaa että kasassa on enemmän kuin yksi tuoli. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti