perjantai 3. kesäkuuta 2016

Suunnitelmia - wc:t, suihku & sauna

Toiletit
Talon molemmat wc:t on kalustettu Kvikin kalusteilla. 

1. wc:ssä on mattavalkoiset laatikostot, joiden päällä lepää eleetön valkoinen Core-taso. Coren luvataan olevan ”Laatupöytälevy - Laatu puhuisi puolestaan, jos pöytätaso osaisi puhua”. Toivotaan näin olevan. Allas tason päällä on Svedbergin Vik. 1. wc:n hana on Hansgrohen Axor Uno -seinähana. Core-taso jatkuu kauniisti ylös välitilan taustaksi. Reilun kahden metrin peilin teetimme Kaunella.


2.wc:n laatikosto on musta Mano-sarjan laatikosto, jonka päällä on valkoinen Excellent52-allastaso, peili samalla leveydellä (1200mm) laatikoston kanssa ja päällä näppärä ja yksinkertaisuudellaan tyylikäs Line-seinävalaisin.


Suihkutila

Suihkutilassa on kaksi Oraksen kattosuihkua seinään upotetuilla sekoittajilla. Laatat bongasimme Pukkilasta. Seinälaattojen kylpylähenkisyys iski meihin ja lattialaatalla saatiin pientä twistiä tilaan, joka muuten on pelkistetty ja rauhallinen. Suihkujen taustaseinälle väsättiin ylijääneistä harkoista hylly, johon saa laskettua shampoot ym. Suihkutilan päätyyn rakennetaan pitkä puupenkki saunanlauteiden kanssa samasta materiaalista eli kuusilankusta. Suihkutilan kodinhoitohuoneesta erottaa lasiliukuovi, johon valitsimme häivytetyn maitolasipinnan. Näin luonnonvaloa tulvii lasioven yläreunalta sisään suihkutilaan. Tällainen teetettiin Kaunella, samoin kuin suihkutilan ja saunan toisistaan erottava lasiseinä.Sauna

Saunassa testataan mieheni puusepäntaidot. Sauna rakennetaan lattialankuiksi sahatuista leveistä Kuusilaudoista, jotka hankimme Puusepänliike Tuulipuusta. Sauna on kooltaan 3m2 eli tehty juuri meille neljälle sopivaan kokoon. Saunan päädyssä on 2m leveä ikkuna, josta sisään pääsee luonnonvaloa. Piirtelimme vuosien saatossa saunaluonnoksia jos jonkinmoisia, mutta aina tämä sama suunnitelma puski itsensä uudelleen läpi. 
Kiuashankinta on vielä avoinna. Tutkiskelemme tässä juuri parhaillaan vaihtoehtoja. Ihastuin kun näin uuden HUUMin Drop-kiukaan. HUUMilla etenkin ohjauspaneeli on tosi kaunis! Miten onkin niin, että ohjauspaneelit yleisesti eivät sitten yhtään miellytä silmääni…. Että jos jollain on hinta-laatusuhteeltaan hyvää kiuas (-ja ohjauspaneeli)- vaihtoehtoa ehdottaa tällaiselle esteetikolle, niin kiitän jo etukäteen :) 
HUUM-kiukaiden tyylikäs ohjauspaneeli 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti