lauantai 25. kesäkuuta 2016

Sisustuksen värit ja materiaalit

Päävärit ja pinnat meillä tulevat olemaan valkoinen, musta, harmaa betoni ja puu. Tekstiileissä tumman sininen, Denim sekä vaaleat luonnonsävyt ja luonnonmateriaalit. Viherkasveilla ja kukilla saadaan myös mukavasti väriä ja elämää sisustukseen. Vihreä on ollut aina yksi lempiväreistäni. 

Luonnonmateriaalit ja viherkasvit ovat tällä hetkellä sisustuksessa pop, sopii mulle, tykkään paljon. Viherkasvit ei vaan aina tunnu oikein tykkäävän minusta.  Esimerkkinä Oliivipuu jonka hankin muutamia viikkoja sitten... se oli oikein kaunis ja runsaslehtinen, paksurunkoinen yksilö - no, ei ole enää. Tuolla se seisoo pihalla vesitynnyrissä ja murjottaa kurjuuttaan, lehdettömänä ja allapäin. Uskon silti että sille koittaa vielä paremmat ajat. Kai meillä kaikilla on huonot hetkemme.  

Luonnonmateriaaleista tehdyt huonekalut ovat yleensä kestäviä käytössä tai ainakin kuluvat käytössä kauniisti ja ovat näin ajattomia. Niissä on vähän kuin oma persoona mukana, ne hengittävät ja niihin jotenkin tutustuu ajan kuluessa. Ehkä luonnonmateriaalit tuovat kotiin luonnon omaa rauhantunnetta. Luonnon sävyjä ja materiaaleja on helppo yhdistellä toisiinsa ja ne tuntuvat aina sopivan.

Meillä sisustus on yksinkertaista ja voisiko sanoa tarkoituksenmukaista. Isot pinnat ovat yksivärisiä ja selkeitä, jolloin kodin ilmettä on helppo päivittää pienillä muutoksilla. Erilaisia tekstuureja, kuoseja, pintoja, kuvioita ja värejä vaihtelemalla saa muunneltua sisustusta ja virkistyä vaihtelusta. Tekstiilit ja erilaiset pinnat myös pehmentävät ja eristävät ääntä, samalla ne hoitavat hyvin tehtäväänsä sisustuksen viimeistelijöinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti