keskiviikko 15. kesäkuuta 2016

Mikrosementtipinnoite, nam!

Lattiapinta on valmis and we L O V E  it! 


Yhtenäinen ja saumaton lattiapinta toteutettiin mikrosementtipinnoitteella, tarkemmin Designbetonin tarjoamalla Elämyslattia + designbetonipinnoitteella. Sävyksi valitsimme betonin ja viimeistelyyn mattalakan. Sävyvalinta tuntuu oikealta, vaalean harmaa sävy sopii myös takan pinnoitteen vierelle oikein hyvin. Kaikki sujui hymyilyttävän näppärästi ja ammattitaidolla. Aikataulullisestikin kaikki meni pinnoituksen osalta ihan nappiin, sillä saimme juuri kaiken tarvittavan ja suunnittelemamme valmiiksi ja isot telineet kannettua ulos talosta. Valmiin lattiapinnan päälle kun ei raaski enää mitään painavia telineitä laittaa raapimaan.

Vielä en osaa sanoa miten lattia käyttäytyy vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa, mutta uskoisin että tuo parivaljakko toimii yhdessä ja saa aikaan miellyttävän pinnan niin kesällä kuin talvella. Lattiapintaan tulee ihanaa, elävää valoa ikkunoista ja sen sävy vaihtelee kivasti pinnan kylpiessä vuorotellen valossa ja varjossa. Se tuntuu mattamaisen ”pehmeältä” eikä liukkaalta lainkaan. Se luo tilasta yhtenäisen ja yksinkertaisesti näyttää ihan pirun hyvältä.

Elämyslattia + sopii niin kuiva- kuin märkätiloihin, joten se on hyvä valinta kun halutaan yhtenäistä betonimaista lattiapintaa talon kaikkiin huoneisiin. WC:n, kodinhoitohuoneen ja eteisen lattiapintojen olisi hyvä kestää ainakin satunnaista kosteutta, joten siksi päädyimme tähän elämyslattian + versioon. Betonilattian luvataan olevan helppohoitoinen ja kestävä. Trendikäskin se on, mutta silti uskon sen olevan sopivan ajaton. Odotellaan innoissamme että päästään kokemaan lattia arjessa, toivottavasti hehkutus on ansaittua. 

Nyt on talossa jo paljon valmista pintaa, mutta sitäkin enemmän on vielä puuhaa, isompaa ja pienempää, sisällä ja ulkona. Lattiapinnoitteen valmistuminen lisää mukavasti tunnetta siitä että kohta - jo ihan pian - meidän perhe yhdessä pääsee nauttimaan uuden kodin tunnelmasta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti