maanantai 6. kesäkuuta 2016

Maaleilla, sisustamisesta

Toinen lattiapinnan kanssa tärkeimmistä pinnoista sisustuksessa on mielestäni seinät. Seinät ja lattia luovat sisustukselle raamit ja niiden suojassa on paketissa koko koti, sisustuksineen kaikkineen. Olemme valinneet Tikkurilan värikartasta vaaleita, puhtaita sävyjä suurille pinnoille. Rakastan valoa ja raikkautta ja jokseenkin kevyttä sisustusta. Sellaista puhtaat valkeat lakanat tyyppistä, johon on lisätty sopivasti väriä ja elämänmakua. Sisustus muuttuu fiiliksen mukaan, ihan vaan piristykseksi, kokeilunhalusta ja esimerkiksi eri vuodenaikoina, vuosina. Sisustusta muutetaan jonkin asian, esineen, tunnetilan tms. inspiroimana, trendien innoittamana - Niinpä sisustuksemme tuleekin olemaan muuntautumiskykyinen ja kokeileva. Kodin sisustus elää koko ajan, eikä sisustus näin ollen kai koskaan ole täysin valmis.


Vaaleat sävyt koetaan ajattomiksi ja ne luovat raikkaan pohjan muulle sisustukselle. Oleskelutilaan valitsimme ikkunaseinille "Talven" samoin eteiseen päin katsottaessa eli keittiön valkoisten kaappien ja tv:n taustalle.  Takan taustaseinälle valitsimme hillityn ja rauhallisen harmahtavan "Kaoliinin", joka sopi kaveriksi takan pehmeänharmaan pinnan kanssa. Huonekaluilla, luonnonmateriaaleilla ja tekstiileillä tuodaan väriä ja tuntua tilaan, mustaraamiset ikkunat myös ryhdittävät isoa tilaa ja maisema ikkunoiden takana - se on kuin elävä maalaus – oikea masterpiece. 

Lastenhuoneisiin olemme valinneet vaaleiden seinien kavereiksi tummia värejä. Toisen pojan huoneessa yksi seinä sai pintaansa kaunista tumman sinistä ”Denimiä”. Alkuun tämä sävy piti tulla vanhempien makuuhuoneen sängynpäätyseinälle, mutta kun poika sen niin tosissaan omaan huoneeseensa halusi ja sopiihan se mitä parhaiten avaruusteemaan Moon-valaisimen kanssa. 
Tikkurila
Pienimmän miehen huone saa värikylpynsä "Luola" -sävystä, jolla maalaamme alaosan päätyseinästä, hieman yli keskilinjan. Vaalean ja tumman rajalle maalaan kalustemaalilla tauluhyllyt tuolla samalla Luola-sävyllä. Luola on ihana tumman vihreän sävy, vähän kuin olisi Metsässä retkellä - ja siellähän me usein ollaankin - ah niin raikasta, rakastan luontopolkuja ja juurien yli hyppelyä. 


Vaaleat seinäpinnat talon muissa huoneissa on maalattu pehmeän vaalealla ja kevyellä "Höyhenellä", joka sopii noiden edellä mainittujen tummien sävyjen kylkeen mielestäni parhaiten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti