sunnuntai 22. toukokuuta 2016

No nyt on aikatauluja - missä mennään/ toukokuun lopulla 2016?


Tässä on koko rakennusprojektin saanut mennä melko rennosti sen kummempia aikatauluja asettamatta, niinpä, usko huviksesi. Oikeastaan tämän mahdollisti varmaan suureksi osaksi projektimme alkamisajankohta, ehkä myös jokin pieni onnenkantamoinen tai aloittelijan tuuri. Palaset on loksahdelleet omille kohdilleen suht näppärästi ja yhteistyöt ovat sujuneet hyvin. Ollaan pidetty tärkeänä sujuvaa yhteydenpitoa ja sähköposti ainakin meidän kohdallamme on tässä toiminut paremmin kuin hyvin. Aikatauluissa ollaan pysytty, sillä ei olla asetettu mitään sen tarkempia rajoja, pääasia kun hommat ovat edenneet toinen toisensa jälkeen ja valmista ja hyvää jälkeä on tullut. Nyt ollaan siinä pisteessä, että mies siellä maalailee rennonletkeästi sisäseiniä. Aamutouhuna tänään laitettiin korkean tilan katonharjaan lista, joten ensi viikolla saadaan heivata se kamala rakennusteline pihalle ihmettelemään. Tässä kohtaa kai voimme taputtaa itseämme olkapäälle, sillä nyt starttaa taas seuraava vaihe ja alkaa tapahtua -ja tämä vaihe tietää pakostakin aikatauluja!

Mikrosementtipinnoite on tulossa kesäkuun ensimmäisen viikon jälkeen. Sitä pitää tietysti tehdä esivalmisteluja, lähinnä suojauksia. Pinnoitteen jälkeen laatoitetaan suihkutila ja leikitään vähän puuseppää rakennellen saunaa. Ollaan tilattu kuusilaudat saunaan Tuulipuusta, toimitusta odotellaan saapuvaksi sopivasti ennen juhannusta, jotta voidaan sitten juhannuksena istua lautakasan päällä ja nauttia auringonlämmöstä ;)

Niin, ennen tätä edellä mainitsemaani kesäkuun alkua pitää saada maalaukset valmiiksi ja kämppä siivottua. Toki tontilla on ihmeellisen siistiä, ollut koko ajan, mutta kyllä siellä puuhaa piisaa. 

Jos aikatauluista vielä puhutaan niin yhden aikataulun olemme aiemmin asettaneet, että pääsisimme muuttamaan klassisesti jouluksi kotiin. Se nyt melkein toteutuu vaikka ei laittaisi koko kesänä tikkua ristiin, joten no worries. Juhannukseksi ei taideta ihan ehtiä, joten muutetaan sitten vaikka ennen syksyä kun kunnan ihmiset ovat palanneet lomiltaan suorittamaan tarkastuksiaan. Koko talonrakennusprojektin alkamisesta ei kuitenkaan ole vielä kulunut vuottakaan, joten melko ripeästi asiat ovat edenneet - hyvin suunniteltu :) Omasta talosta unelmointi alkoi muistaakseni vuonna 2011, joten sieltä saakka on mukana kulkenut suuri osa suunnitelmista. Aikataulut ja kiire omassa talonrakennusprojektissamme ei toimisi varmaankaan kovin vahvasti, joten olen sopivan tyytyväinen tähän rauhallisesti etenevään projektin luonteeseen. Varsinkin näiden kahden pojanpalleron kanssa on parempi ottaa rennon rauhallisesti ja nauttia menosta ja meiningistä <3

Meillä on onnellinen tilanne sen suhteen, että saamme asua tämän rakennusajan tällaisessa hassunhauskassa, jokseenkin söötissä ja suloisessa huvikummussa, jossa lapsilla kuin myös aikuisilla, riittää ihmeteltävää...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti