tiistai 31. toukokuuta 2016

Betonia pintaan

Olemme päättäneet pinnoittaa koko talon lattiat mikrosementtipinnoitteella. Ja pakko myöntää, että olemme tästä kovin innoissamme. Lattia on mielestäni sisustuksessa yksi tärkeimmistä pinnoista. Mikrosementtipinnoitteella saadaan helposti aikaan yhtenäinen ja helppohoitoinen lattiapinta talon jokaiseen tilaan. Ollaan päädytty Designbetonin / Lattiamiehen tarjoamaan Elämyslattia + tuotteeseen, josta tuntuu olevan toisillakin myönteisiä kokemuksia.  

Muutamia seikkoja, joita kannattanee miettiä jo hyvissä ajoin, jos suunnittelee lattioille mikrosementtipinnoitetta:

  • Lattiavaluvaiheessa tulee huomioida mm. valun tasaisuus, suunnitelmissa olevasta pinnoitteesta on syytä informoida lattiavalun tekijää. Betonivalussa pinnalla oleva liima tulee hioa pois ennen mikrosementillä pinnoittamista.
  • Lattiakaivot, unidrainit sekä kurasyöpöt kehyksineen tulee olla asennettuna siten, että niiden yläpinta on lattian tasalla tai 1-2mm alempana kuin pinnoitettava lattia ennen pinnoitusta. Muussa tapauksessa kaivon kehys jää korkeammalle kuin pinnoitettu lattia ja vesi ei mene kaivoon.
  • Listat vai ilman - jos halajaa siistiä listatonta ratkaisua, voisin suositella käytettäväksi J-listaa, jolla Gyprocit ns. saadaan nostettua siististi ylemmäs ja samalla niiden reunat suojattua esim. imurin iskuilta. Ehkä asentaisin Gyprocit vasta pinnoitteen jälkeen (?) Pinnoite kuitenkin varmasti kärsii melkoisesti esim. rakennustelineiden painaumista yms.
  • Aikataulutus: Pinnoitetyössä menee 3-5 työpäivää, jonka jälkeen suositellaan 2 vuorokauden kovettumisaikaa ennen pinnoitteen saattamista rasituksen alaiseksi. Toimitusaika pinnoitteelle vaihtelee, meillä se on 4vko.
Värikartan alla taustalla oleva betonipinta on se ihan tavallinen betonivalu,
josta on liimapinta hiottu pois,
melko sama sävy siis tuo Designbetonin betoni ? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti