torstai 4. helmikuuta 2016

Opiskelua Helsinki Design Schoolissa


Sisustussuunnittelijan opintoni alkoivat Helsinki Design Schoolissa viime kesänä. Nyt on opiskelua takana puolisen vuotta ja fiilis on aivan mahtava, innostunut, avoin, reipas ja ajatus ketterä. Tuntuu ihanasti omalta jutulta ja ajatukset tulevasta kutkuttelevat jännästi. Tulevana viikonloppuna suuntaan taas Helsinkiin, aiheena luonnostelu. Yövymme opiskelutoverini kanssa Lilla Robertsissa.  Hotel Lilla Roberts kertoo tarjoavansa korkeatasoista, modernia viihtyvyyttä elegantissa ja historiallisessa ympäristössä. Sellaista sitten luvassa :)

Nyt kun on tontilla blanko 146m2 johon pääsee suunnittelemaan ja sisustamaan ja jonka lopputuloksesta saa taputtaa omaa olkaansa, niin onhan se luksusta. Koulutus on tähän mennessä ollut erittäin mielenkiintoinen, antoisa ja inspiroiva. Mentoreiksi ja opettajiksi olen saanut uskomattoman upeita tyyppejä, alan huippuammattilaisia ja kokeneita, toinen toistaan mielenkiintoisempia kuuluisuuksia, mm. Kaisa Blomstedtin, Joanna Laajiston, Susanna Björklundin, Salla Kantokorven, Tommi Mäkisen. Näiltä ihmisiltä saamani tieto on mielettömän arvokasta ja aivan mahtavaa että he haluavat ilolla jakaa tarinoitaan, kokemuksiaan ja oppejaan.  


Sisustussuunnittelijan opinnot sopii elämäntilanteeseeni nyt mitä mainioimmin enkä usko että enää näin hienoa tsäänssiä ehkä olisi luvassakaan uuden oppimisen suhteen. Ajankohta on mitä parhain, rakennusprojektin vuoksi tietysti, mutta myös muutoin. Koulua on noin kerran kuukaudessa, kaksi päivää peräkkäin. Nuo kaksi päivää kuukaudessa ovat tämän hoitovapaalla olevan äidin omaa aikaa ja voi että tämä oma aika on kullanarvoista. Käytännössä se tarkoittaa kerran kuukaudessa hotellimajoitusta, syystä tai toisesta pääkaupunkiseudulle ajautuneiden ystävien näkemistä, illallisia, häiriötöntä TV aikaa, maukkaita hotelliaamiaisia, ja tietysti uusien jännien ja ihanien asioiden oppimista, pientä jännitystä ja ehkä myös jonkinsorttista hyvänlaatuista stressiä etätehtävien palautuksesta. Nämä äidin kouluviikonloput ovat koko meidän perheelle osoittautuneet juuri sopiviksi kaipaukseltaan ja jälleennäkemisenriemultaan, joten tekee varmasti hyvää koko porukalle - välillä irtautua turvallisesti ja taas olla tiukasti yhdessä. Lapset saavat viettää laatuaikaa isin kanssa eli poikien viikonloppuja. Voisin kertoa tuosta koulusta hieman lisää myöhemmin, suosittelen, ei ole vielä aiheuttanut kuin hyvää fiilistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti